Arte dei Suonatori

//Arte dei Suonatori

Arte dei Suonatori

Arte dei Suonatori

Arte dei Suonatori er baseret i Polen, og regnes blandt et af verdens førende barokorkestre, og er især kendetegnet ved deres inderlige musikalske udtryk, og varme fyldige klang, som til fulde gør de historiske barokinstrumenter ære.

Arte dei Suonatori blev grundlagt af ægteparret Aureliusz Golinski og Ewa Golinska i Poznan, Polen i 1993 sammen med en håndfuld unge musikere med speciel interesse i barokmusik. De fleste af disse udgør stadig grundstammen i orkesteret, som årligt giver omkring hundrede koncerter – i forskellige størrelser og konstellationer af musikere.

Bolette Roed har været solist med orkestret siden de mødtes første gang i 2005, og AdS har siden 2008 været faste gæster ved Danmarks største festival for barokmusik – Midsommerbarok på Frederiksberg.

I foråret 2013 indspillede AdS og Bolette Roed deres første CD sammen, Danish Baroque, for Dacapo Records.

Arte dei Suonatoris øvrige CD-indspilninger er udgivet på Alpha, Channel Classics og BIS. De har opnået international anerkendelse og vundet mange prestigefyldte priser: i 2003 Gramophone Award for Best Baroque Instrumental recording” (for Vivaldi’s “La Stravaganza” med Rachel Podger), Diapason d’Or, Gramophone Editor’s Choice, Choc du Monde de la Musique, Luister 10, 10 de Repertoire, Classics Today, Classic CD.

Video: G. Ph. Telemann a minor suite (Rejouissance), Arte dei Suonatori & Bolette Roed

By |2018-12-03T12:18:57+00:00marts 6th, 2015|Ensembler|Kommentarer lukket til Arte dei Suonatori

About the Author: