Biografi

Bolette underviser siden 2009 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har endvidere en bred solistisk og kammermusikalsk koncertvirksomhed i ind- og udland.

Hele blokfløjtens repertoire fra middelalderen, via renaissancen og barokken op til nutiden har Bolettes store interesse og hun kan opleves på lige fod som solist i barokkoncerter med orkestre som Concerto Copenhagen og Arte Dei Suonatori, eller som solist i nyskrevne koncerter med blandt andet DR UnderholdningsOrkestret, DR SymfoniOrkestret eller Det Kongelige Kapel.

Bolette udvider endvidere konstant blokfløjtens repertoire og arbejder meget med forskellige instrumentkombinationer og repertoiremuligheder, hvilket har resulteret i adskillige bestillinger og uropførelser.

Hendes musikalske nysgerrighed har endvidere ført til en stor improvisatorisk virksomhed, hvor hun anvender improvisation som et gennemgående element i såvel sit solospil, som sammen med sit franske improvisationsensemble Lune Rousse, med trioen Alpha og med musikere som Carsten Dahl og DJ Katrine Ring.

Bolette har en bred kammermusikalsk virksomhed og kan opleves i de unikke ensembler Alpha (blokfløjte, saxofon, slagtøj), Gáman (blokfløjte, violin, accordeon), Lune Rousse (blokfløjte, bratch, sang, slagtøj) og Concert Pastoral (blokfløjte og galoubet & tambourin).

Alpha var prisvinder ved DR’s kammermusikkonkurrence 2006 og finalister i den prestigefyldte Concert Artist Guild competition 2008 i New York samt finalister i Terem Crossover competition, Skt. Petersborg 2010.

Alphas to CD’er blev begge nomineret til P2-prisen og Alpha var endvidere nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2009.

Bolette kan høres på et antal CD’er med Alpha (Dacapo, Gateway), Paradox (BIS), Concerto Copenhagen (cpo) og i forskellige kammermusikalske sammenhænge (Dacapo, Classico).

Bolette var nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2011.

Download C.V. (DK)
Download C.V. (UK)
Download C.V. (PL)
下载简历 (CH)