Koncert forslag2018-08-27T13:48:33+00:00

Koncert forslag

Alpha

Alpha består af tre klassiske musikere, der alle har markeret sig i europæisk musikliv – Bolette Roed på blokfløjte, Peter Navarro-Alonso, klassisk saxofon og David Hildebrandt, slagtøj.

Alphas musikalske koncept er særegent: Et klassisk ensemble, der både arbejder med partiturmusik såvel som med improvisation, med verdens-musik, med elektro-akustik, med electronica, med middelaldermusik og som desuden komponerer sin egen musik. En periodemæssig og stilistisk bredde, der går fra 1300-tallets estampier til nyskreven kompositionsmusik, fra orthodoxe georgiske koraler til minimalistisk techno.

 

Barokensemble

Blokfløjten havde sin storhedstid i barokken – og hvad er mere naturligt for en blokfløjte end at være omgivet af cembalo, gambe, lut, barokviolin  eller andre skønne barokinstrumenter – præcis som man ser det afbilledet på talrige smukke malerier fra barokken.
Et barokensemble præsenterer på levende og autentisk vis musikken som den lød da den blev komponeret. Instrumenterne klinger som komponisterne hørte dem, og værkernes karakterer og komponisternes forskelligheder står tydeligt frem, takket være de specialiserede musikeres viden om tidens opførelsespraksis.
Komponister som Telemann, Händel, Bach, Vivaldi, Sammartini,  Hotteterre, Marais, Graupner, Graun, Couperin, Purcell, Mancini, Corelli og mange flere kommer alle til deres ret.
Et barokensemble kan variere meget i størrelse alt afhængigt af repertoiret og hvilke musikere som var til rådighed – så mulighederne er mange, og rummer alt fra blot to musikere, såsom blokfløjte og lut eller blokfløjte og cembalo sammen – til et større ensemble med op til 6-7 musikere.

Concert Pastoral

Poul Høxbro er en af verdens førende specialister på galoubet & tambourin! Sammen med Bolette Roed har han dannet ensemblet Concert Pastoral.

Størrelsen af Concert Pastoral kan variere fra de to til ca. 7 musikere. Musikken er fransk højbarok og overraskende smuk! Enhåndsfløjten og trommen kan variere udtrykket i en uendelighed og sammen med blokfløjte, barokviolin, fagot, travers, lut mm får man et autentisk barokensemble specialiseret i den smukkeste barokmusik med en lyd og en besætning som præsenteres alt for sjældent på koncerter rundt omkring.

Duo med accordeon

Blokfløjte og accordeon er to vidt forskellige nært beslægtede instrumenter. Næsten 500 års musikhistorie adskiller dem – men alligevel er de uløseligt forbundet af den levende luftstrøm som er begges forudsætning for at skabe lyd. Duosamarbejdet med netop accordeon er skabt udfra en stor kærlighed til instrumentet og med ønsket om at udforske blokfløjtens og accordeonets ligheder uligheder og muligheder.

Instrumenternes forskellige ophav lader repertoiret spænde fra middelalder over barokken til nutidens nyskrevne avantgarde, nordisk folkemusik og argentinsk tango præger den brede vifte af musikalske udtryk som gør denne duosammensætning unik.

Gaman

I sommeren 2007 satte tre af Danmarks mest markante unge musikere hinandens talenter i spil. Sammenknyttet af deres fælles passion for folkemusik og ny kompositionsmusik udgør Bolette Roed, Rune Tonsgaard Sørensen og Andreas Borregaard i dag trioen Gáman.

Gámans udgangspunkt er nordisk musik, som de præsentere overalt i Norden – fra små bygder til storbyens kulturhuse og koncertsale. Gáman har foreløbig turneret med stor succes på Færøerne i august og Grønland i september 2009.

Lune Rousse

…musik og poesi, keltiske toner og improvisationer – præsenteret i skæret fra talrige stearinlys, som oplyser de smukke og klangskønne kirkerum.

To musikere fra Bretagne i samspil med Bolette Roed skaber Lune Rousse. Instrumenterne er bratch, violin, sang, blokfløjte og slagtøj. Focus er sat på klange og stemninger i såvel ord som toner, indtryk og udtryk, musikglæde og livsglæde…

Christine Laizé – bratch, violin, sang, poesi
Anthony Debray – slagtøj
Bolette Roed – blokfløjte

Solist med barokorkester

Bolette Roed som solist med det polske barokorkester, Arte Dei Suonatori. Sammen giver de koncerter på festivaler i ind- og udland og har flere radiotransmitterede koncerter bag sig. Størrelsen af orkesteret kan variere alt afhængigt af repertoire og koncertsal.

Politiken skriver: “…I dagens anledning begyndte de med ’Efterår’ som en spændstig blokfløjtekoncert med Bolette Roed som ekvilibristisk solist…

Arte dei Suonatori er et himmelsk lille barokband. Med tryk på band…

Spillet bølgede frem og tilbage mellem aggressive, knasende sprøde passager med tyngde og nerve – og helt spinkle, krystalklare klangflader, hvor små udsmykninger piblede frem i slowmotion.

Ekstremt højt musikalsk niveau og god plads til leg og spilleglæde…”

Solorecital

Blokfløjte – eller blokfløjter… instrumentet har eksisteret i over et halvt årtusind… repertoiret er vidtspændende og blokfløjten er et vidt begreb! En fløjte med en blok i…?! Se engang nærmere på en træblokfløjte – blokken sidder i hovedstykket og er ofte af en anden træsort end resten af instrumentet. En blokfløjte kan være lavet i træ, plastic, syntetisk materiale, akryl eller elfenben… Og en blokfløjte kan være udformet og kan klinge utrolig forskelligt alt afhængig af hvilken periode i musikhistorien instrumentet stammer fra.

Og mulighederne er mange – blokfløjtens repertoire spænder vidt og med en solokoncert kan man komme omkring middelalder, renaissance, barok, nutid, folkemusik, verdensmusik eller improvisationer…fra Japan, Sverige, Armenien, Skotland, Frankrig, Georgien, England, Tyskland, Spanien, Danmark…