Elephant House Quartet

Blokfløjten havde sin storhedstid i barokken – og hvad er mere naturligt for en blokfløjte end at være omgivet af cembalo, gambe, lut, barokviolin  eller andre skønne barokinstrumenter – præcis som man ser det afbilledet på talrige smukke malerier fra barokken.
Et barokensemble præsenterer på levende og autentisk vis musikken som den lød da den blev komponeret. Instrumenterne klinger som komponisterne hørte dem, og værkernes karakterer og komponisternes forskelligheder står tydeligt frem, takket være de specialiserede musikeres viden om tidens opførelsespraksis.

Komponister som Telemann, Händel, Bach, Vivaldi, Sammartini,  Hotteterre, Marais, Graupner, Graun, Couperin, Purcell, Mancini, Corelli og mange flere kommer alle til deres ret.
Et barokensemble kan variere meget i størrelse alt afhængigt af repertoiret og hvilke musikere som var til rådighed – så mulighederne er mange, og rummer alt fra blot to musikere, såsom blokfløjte og lut eller blokfløjte og cembalo sammen – til et større ensemble med op til 6-7 musikere.